10 likes

Tänkte skriva 10 saker jag gillar i ingen spceciell ordning. Så att ni lär känna mig lite bättre!


#1 Ligga på sängen med sin bästis och bara snacka

<div><br />
#2 Gå ut i spöregnet utan ytterkläder och njuta

#3 Allt i mousse

#4 Spoona med sin hund

#5 Leka kemist

#6 Hippie/indie/bohemian - style

#7 Lyssna på musik som får en att tänka efter

#8 Känslan man får när man gör något vågat

#9 "Jag är konstig, hon är konstig, vi är konstiga tillsammans." - citat från min svenska läxa jag skrev i femman

#10 Sitta på en brygga hela ljusa natten på sommaren

Bloggnamn

Hej, hej, japp det är sant jag sitter här VÄLDIGT sent och skriver ett inlägg. Men jag tänkte ändra bloggnamn, hehe. Jag ville helst ändra bloggadressen också men det måste finnas någon större anledning för det än att ändra bloggnamnet. Jag vill att allt ska vara perfekt! Det går inte.. och det är störande tycker jag, jag tror att jag har någon syndrom eller något. Såhär tvångstankar.. A L L T   M Å S T E   V A R A   P E R F E K T!

Men när jag skapade bloggen tänkte jag inte så noga på namnet. Men igår lyssnade jag på French Navy av Camera Obscura och tyckte att jag hörde en massa fina ord och meningar och så vidare. Så jag fortsatte lyssna på några av mina favvo låtar och då skrev jag upp några ord. Och sedan avrundade jag det till två; Dusty Library och Silvery Lake. Fina ord om ni frågar mig. Fina bloggnamn också. Så jag tänkte, varför inte bara välja? Och jag kom fram till Silvery Lake. Så från och med nu heter min blogg Silvery Lake och någon vacker dag kommer jag byta bloggadress också när jag har någon bättre anledning. Kanske när jag får den där jävla systemkameran! Haha jag har väntat så jevla länge nu så jag inte kan hålla mig!


Och förresten har jag en fråga; Skriver jag för långa inlägg (jag har lätt för att börja babbla)? Det här inlägget kanske inte var för långt men mina andra? Eller är det intressant att läsa vad jag skriver..?

Mer färg, större bilder

Idag har jag pluggat och lekt med min hund en massa! Och jag håller på med att göra en ny design, som ni kanske ser. Vissa saker kommer ändras då och då. Jag tröttnade på den förra, dels för att jag vill ha lite mer färg och för att jag vill ha större bilder! Åt det här hållet strävar jag mot; här är ett par bloggar som jag gillar och framförallt gllar jag deras design: http://johannalilian.blogg.se/, http://jenniferstroud.blogg.se/, http://megapixlar.blogg.se/.

Ombytlig chey

Jag vet jag skulle ha lagt upp den där Vinterlandskapsmålningen igår, jag vet. Men det blev inte så för jag var för lat. (Sanningen är att jag inte ens kan hitta den målningen..) Och jag tycker att vi stryker över det här med "Vad ska jag rita?" skiten. Jag har andra saker att göra. Och att ha en blogg ska inte vara stor press, jag ska ju skriva vad jag vill och inte känna att jag måste. Så då och då kommer det inlägg om målning och så vidare. Jag håller fortfarande på med att utforska vad jag kan göra med akvarellfärgerna, försöker lista ut den bästa tekniken.

Två nya

Hej, idag känner jag mig riktigt bra! Jag är frisk. Så vid två tiden gick jag och mamsen ut för att köpa växter. Vi köpte en doftpelargon och en rosbegonia. Vi köpte också två krukor till dem. Sedan fastnade vi vid MQ och jag fick en söt rosa tröja. Har inga rosa kläder så det passade bra.

(Doftpelargon; vänster. Rosbegonia; höger)


Imorgon, imorgon

Hej! Angående "Vad ska jag rita?" - inlägget så är klar med vinterlandskaps målningen nu! Men jag tänker inte ta en bild på den just nu, det är så mörkt och min mobil klarar inte av det! Neeh, men ni vill inte ha en bild med min gula lampas belysning, det vill ni inte. Så imorgon kommer jag fota den. Jag känner ganska stor press angående det här med att rita eller måla en bild varje dag. Heheh, jag tror jag måste lugna ner mig. Förresten kom hem mamma med akvarellfärger som jag målade med nu. Kommer nog visa er dom imorgon.

Update: 1. Jag målar eller ritar en bild när jag kan och vill, inte varje dag.
2. Jag ska sluta lova saker.

En klassiker

Sitter i min mysiga soffa och läser Huckleberry Finn.



Inga vantar

Igår hann jag inte rita något vinterlandskap så det står jag på listan nu. Mådde jätteilla i natt, så nu sitter jag här med en kopp kamomillte. På morgonen, runt sådär tio gick jag ut med min hund för rastning. Han halkade en massa på isen och det såg väldigt roligt ut. Just nu ligger han och sover så sött och jag funderar på om jag ska skrämma honom lite. Snön är helt borta nu här i Stockholm och det regnade igår kväll vilket är täcken på att våren närmar sig! Det är så härligt! Jag hade inte ens vantar på min när jag gick ut och jag frös inte alls.

Pennor + block

Igår kom min mamma hem med ett block och några pennor som sagt (för hon tyckte så synd om mig, eftersom jag har influensa). Tänkte visa dem för er. Köpta på Svanströms vid Östermalmstorg för er som undrar.



1# Något lurvigt

Jag skulle egentligen ha gjort det här inlägget igår men det blev bara för sent. Så idag får ni två rit-inlägg.

Först tänkte jag rita en pälsmössa men sen sökte jag på "Pälsboll" på google så kom en söt liten lurvig hund fram. Rasen heter Dvärgspäts men även känd som Pomeranian. Jag försökte inte direkt kopiera den där hunden, det var mer som att jag kollade på den först ett litet tag, för att lära känna den. Sen kollade jag upp flera andra bilder på samma ras.


1# Något lurvigt


Vad ska jag rita?

Plötsligt hade jag ingenting kul att göra. När jag alltid har tråkigt brukar jag sätta mig och rita och det passar bra för min mamma kom hem nu med nya pennor och ett block. Hade ingen aning om vad så jag sökte på google "Vad ska jag rita?" så kom en facebook grupp upp där det stod en massa förslag. Jag kopierade de första 30. Min tanke är att jag ska rita en av dessa saker varje dag och följa ordningen. Så jag börjar med "Något lurvigt".



#1 Något lurvigt

#2 Vinterlandskap

#3 Vampyrer

#4 Sjöodjur

#5 Cirkuskonster

#6 En galen kattkärring

#7 Pyttesmå människor

#8 Galenskap

#9 En tjurig tjur

#10 En öde ö

#11 Något gulligt

#12 En utomjording

#13 Ett annorlunda julbord

#14 En levande lussekatt

#15 Något med många ben

#16 En undervattensfarkost

#17 Något uppbyggt av enbart cirklar

#18 Ett svamphus

#19 Djungel

#20 En molnstad

#21 Ilska

#22 Skumma tomtar

#23 En jätteigelkott

#24 En underjordisk stad

#25 Ett spökdjur

#26 En evighetsmaskin

#27 En isbjörn som bygger en igloo i snöstorm

#28 En dinosaurie

#29 Grinchen

#30 En känd byggnad


Musik efter temperament

Hej! Jag vet, jag har inte skrivit ett inlägg på rätt så lång tid nu. Jag skriver när jag kan och jag tänker inte tvärt tvinga mig bara för att ni vill det (även om jag inte har många läsare). Jag har varit förkyld sedan onsdags och det blir inte direkt bättre, har feber just nu. (AJABAJA! Strålning är dåligt för sjuklingar!)

Men i alla fall, jag tänkte skriva om vad för musik jag gillar! Jag lyssnar på all möjlig musik men det beror mest på mitt humör. Nu när jag tänkte skriva att jag lyssnar på mitt humör har jag helt fel. Men egentligen inte alls. När jag är ledsen lyssnar jag på lugn musik och lugn musik behöver inte vara sorgsen direkt. Men visst, när jag är ledsen är jag rätt lugn. Då tänker jag för det mesta, alltså passar lugn musik bra för att jag ska kunna höra mina egna tankar. Jag är en person som tänker mycket och analyserar, (en annan orsak till att jag inte har brytit några ben, NEVER! Ta mina råd!). Jag kan ställa dumma frågor som "Varför?" efter inte så speciella händelser. (Det är en dum fråga eftersom jag ställer den till mig själv). Sedan sitter jag där i ett hörn i ett kolsvart rum och grubblar över någonting som jag inte får svar på. Där var jag lite väl för dramatisk.

När jag är glad lyssnar jag på lullig musik och när jag är arg lyssnar jag på rockmusik alltså väldigt snabb och hård (?) musik. Utifrån detta kan man alltså säga att jag lyssnar på musik efter mitt temperament.

Men den musiken som jag minst hyllar är nog musik som är väldans populär. Som Justin Bieber, jag har ingenting emot honom, han sjunger ju bra och så.. Men jag tycker att det är förbaskat töntigt! Han sjunger som en tjej. Och för att inte tala om låtarna. Jag hatar inte honom men.. jag gillar inte slik musik. Jag dras verkligen ifrån dito musik som små fjortisar avgudar. Till och med Beyonce.. och.. och.. jag kommer inte på mer just nu.. Men i ibland lyssnar jag på David Guetta men då är Sia inblandad och Rihanna är tämligen bra. Jag gillar också "svensk tonårsmusik" som min brorsa kallar det.


Just nu har jag känt kärlek för:


Min voffsing

 

Tagna med en Iphone 4

 

 

Hej, hej! Tänkte skriva lite om min lilla hund nu! Det är en hane och han är två år gammal. Han är en strävhårig normalstor tax och det roliga är att han fyller år dagen efter jag fyller år, 21 oktober alltså. Han heter Bray och det uttalas med ett engelskt A. Jag och min familj åkte till Irland innan vi skaffade honom. Då besökte vi en fin liten by som heter Bray och där kom inspirationen ifrån. Men byn Bray uttalas lite annorlunda - Bré.

 

Förresten ett tips, åk inte till fel sida av Dublin (huvudstaden i Irland). Ingen aning om VILKEN sida som är fel... men i alla fall. Se upp för det! Det var ganska slummigt där men det fanns något intressant museeum med kända irländska författare. Annars kostade maten en massa, och det var inte ens gott. Jag kommer ihåg en gång när vi gick till något ställe där de sålde fish and chips. Det var så hemst! Men när man kom till andra sidan av någon bro (andra sidan av Dublin) var det underbart vackert. Vi besökte också min brors vän på landsbyggden och jag önskar att vi hade varit på ett hotell där istället, det var så fint. Så om ni ska till Irland, välj att se landsbyggden!

 

Aja, idag har jag bara pluggat matte en massa! Jag börjar inse att jag borde plugga i förväg. Min pappa inspirerade mig med det konstigt nog. En lustig sak är att han alltid pluggade före och till slut så var det han som lädde mattelektionerna och inte läraren. Jag menar inte att han blev lärare (han är doktor nu) utan att hans lärare bad honom gå igenom allt inför hans klass, han gick i grundskolan då. Jag kommer nog göra ett inlägg om "hur man ska plugga" någon gång.


Bloglovin'

Följ min blogg med Bloglovin

Gym

Tjena! Idag som varje lördag har jag varit på gym med Minette. Vi körde lite tuffare den här gången, vilket var bra! Just nu latar jag mig i soffan och gosar med hunden. Om någon stund ska vi i lyan fika med semlor, mums! Sedan ska jag försöka plugga lite till matteprovet vi har på tisdag och om jag hinner ska jag plugga historia efter det!

Blubber

Idag (inatt) tänkte jag prata lite om överbefolkning. Blev lite inspirerad när Minette länkade en video från youtube på facebookchatten.
Av en tjej som hatar fula människor, akta er!
Jag tycker nog att hon överdriver men om jag ska erkänna håller jag med. Hon sa att vi inte ska skicka mat, det tycker jag att vi ska. Men inte för att de ska förökas och så men för att de ska leva, så att de också får en chans i livet, eller hur? Men visst, vi håller dem vid liv. Så att de lider, det gör de. Att skicka mat eller pengar till mat kanske inte är den bästa lösningen. Det förändrar ingenting, bara att överbefolkningen blir större. Men om man t.ex skickar pengar till utbildning i något fattigt land i stället för mat. Då kan man kalla det för förändring!
Överbefolkning beror på många saker, dels att kvinnan har väldigt låg status och genom att skaffa fler barn får man högre status. I Arfika i alla fall. Man skulle kunna skicka dit information också! Information om vad som händer i världen och information om att fattiga länder är anledningen till överbefolkning. Så att de skulle kunna förstå vad de egentligen handlar om.
Psst: Lägg märke till kommentarerna på videon. Hilarious!

En liten bild

Här får ni en liten bild på mig, så ni har ett hum om hur jag ser ut.
Jag är hos min kompis Minette just nu och har det trevligt! Sen ska jag dra hem och där efter till badmintonen.

Kul, verkligen

Hittade ingen jävla bild på mig själv, här får ni min hund!

 

Hittar ingen lämplig bild på mig, här får ni min hund

 

Ja, nu har man skaffat sig en blogg.. kul, verkligen.. Men i alla fall, hade ingenting att göra så varför inte? Sanningen är att jag har massor att göra, ett flertal prov nästa vecka och en massa annat bullshit! Ångest! Men en en gång: i alla fall.. Jag är ingen sådan där fjortis eller vad fan du tror. Jag är faktiskt en rätt trivsam optimist. Och med trivsam menar jag - rätt bekväm. Och med optimsit menar jag.. Jag tror ni vet vad det betyder. Jaa, jag sitter ju här i min stora säng med en "I don't care what they say!" tröja. Hade ingen annan pyjamasöverdel idag, man får vara tacksam över att man ens har en tröja.. Men fattigdom ska vi inte snacka om idag.

 

Jag vet vad du tänker: "Hon pratar en massa bullshit." Okej, jag erkänner jag har en massa saker att berätta men en sak i taget. Jag måste göra ett gott intryck, vett ni!


Jag har funderat på att göra en blogg länge nu. Min plan var att ha en stilfull blogg. Host, host! Jag menar med en snygg header osv. Jag menar kolla på den, helt sanslös! Ni vet ju inte ens hur jag ser ut, tack och lov. Nja, så hemsk är jag nog inte. Kanske ska få in någon liten bild på mig själv där man posar snyggt i det här inlägget! Men nogg med utseendet. Tillbaka till min plan! Jag skulle få en system kamera i julklapp, eller egentligen i födelsedagspresent som är någon gång i oktober (Japp, jag är våg. Grattis!). Men vi väntar på lite "bättre tider". Om du förstår vad jag menar.

 

Jag har aldrig haft en egen kamera, förutom min iphone då men den är inte "riktig", säger vi. Jag är rätt så kreativ när det gäller konst, tycker i alla fall många. Brag much? Jag ritar mycket, måla behöver jag nog öva på. Ja, som ni förstår så tänker jag ha en fotoblogg med annat där till.